לאושר יש טעם של קארי – המטבח ההודי שלי
מאת אפרת דביר
צילום: אדוארדו גראסיזוכה המקום השני בתחרות פרסי הגורמנד העולמית 2017, האוסקר של ספרי הבישול, בקטגוריה מטבח הודי.
הודו בהחלט לא הייתה המקום הטבעי לי. אני לא תרמילאית. לא פנטזתי על טיול למזרח, לא עשיתי יוגה, לא חיפשתי גורו. בסך הכול רציתי להיות קצת עם עצמי, ושם נראה היה מתאים. נסעתי לחודש, ומובן שבהודו כמו בהודו רב הפלא על המתוכנן. עצרתי בעיירה קטנה, טירוונאמאלאי השוכנת למרגלות ההר הקדוש, שם פגשתי איש אנגלי מאוד שהיה לו חלום לפתוח מסעדה. התאהבתי באיש, בחלום, במקום ובתושביו והתחלתי לבשל.
המטבח שלי נודד על הציר שבין המזרח התיכון לבין הודו, בעיקר מדינת טאמיל נאדו, שבה אני מתגוררת משנת 2000. אוכל בשבילי הוא קודם כל קשר. משהו שחולקים יחד, שמדברים עליו, מספרים עליו סיפורים. הבישול הוא הרפתקה, מסע במחוזות חדשים של טעם וגעגוע למשהו, שלא תמיד אנחנו יודעים מהו בדיוק. לפעמים אוכל מאפשר לנו להגיד דרך הצלחת דברים שקשה יותר לבטא במילים.
אני רוצה להעניק את הספר לכל מי שהיה בהודו, שיהיה בהודו, שרוצה לנסוע אבל מפחד, להורים שילדיהם מטיילים שם, ובעיקר לכל מי שרוצה להכין ארוחה הודית טובה, עם מתכונים פשוטים ובהירים ועם סיפורים על שכנים, על חברים ועל החיים. תנו לקסם של הודו להיכנס גם אל המטבח שלכם. אפרת דביר מתגוררת באורוויל, טאמיל נאדו. אמא ללִילָה בת ה־14, מבשלת, מאיירת, כותבת ועוסקת במסעדנות.
אפרת דביר
מתגוררת באורוויל, טאמיל נאדו. אמא ללִילָה בת ה־14, מבשלת, מאיירת, כותבת ועוסקת במסעדנות.