הפטיסרי הטובות בפריז – מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים
מאת שרון היינריך
צילום: סיון אסקיו, מיכל רביבוזוכה המקום השני בתחרות פרסי הגורמנד העולמית 2016, האוסקר של ספרי הבישול, בקטגוריה מטבח צרפתי.
מי הייתה הפילגש המלכותית שהטביעה את יגונה בשוקולד, איפה מוצאים את טארט הלימון הטוב ביותר בפריז, מיהו היפני שלימד את הצרפתים לאכול קרואסון בטעם תה ירוק, באיזו פטיסרי נפגשים יהודים ומוסלמים, היכן טועמים את קינוחי ההיי-טק העדכניים ביותר ואיפה השוקולדים שנרקחו במיוחד למארי אנטואנט כדי לעזור לה להתגבר על כאבי הראש.
הספר הזה לוקח אתכם למסע בין בתי העוגות והקינוחים הטובים ביותר בבירה הצרפתית ובין הסיפורים שעומדים מאחוריהם. אם זה שיטוט רגלי מענג בעיר האורות או מסע כורסה נטול קלוריות אך מהנה לנפש, זוהי דרך מתוקה במיוחד להתיידד עם פריז ולהכיר מקצת מהתרבות ומההיסטוריה של העיר המופלאה הזו.
שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומחברת הבלוג Paris Chez Sharon,
שצבר אלפי קוראים נאמנים. בספרה היא מאפשרת הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם הפטיסרי, השוקולטרי והבולונז׳רי בפריז וחולקת חוויות ממפגשים עם שף-פטיסיירים ועם שוקולטיירים נודעים.
לקינוח מצורפים מתכונים ממיטב מסורת הפטיסרי הצרפתית, מוגשים לקורא הישראלי על ידי הקונדיטור מיקי שמו, מאפשרים טעימה על קצה הלשון של תרבות מתוקה ומפוארת.