חדרוכל – סיפורים / מתכונים / קיבוץ
מאת אסי חיים ועופר ורדי
צילום: אסי חייםבאיזה קיבוץ אופים לחמניות כדי להילחם בשיטפון, איפה אכלו בורשט לכבוד אחד במאי, הקציצות של איזה קיבוץ עושות חזה גדול לבנות וחזה שעיר לבנים, ואיפה נכנס לתפריט מתכון יפני מסורתי. בכל קיבוץ היה (ולפעמים עדיין יש) מתכון מיתולוגי, שאליו מתגעגעים חברי משק בעבר ובהווה: מאכל יוצא דופן, עוגה מיוחדת או דווקא מנה פשוטה, כזו ששום מסעדה לא תצליח לשחזר את טעמה.
עופר ורדי ואסי חיים ערכו מסע בין קיבוצים ובין מתכונים, חרשו את הארץ לאורכה ולרוחבה, חקרו, טעמו ואכלו, וגילו חברים וחברות עם מתכונים מעוררי תיאבון, ובעיקר סיפורים שהגיע הזמן לחשוף, מימי החלוצים ועד עידן ההפרטה.
אסי חיים הוא עיתונאי וצלם שאוהב אוכל ביתי שנעשה מכל הלב. מפרסם את הבלוג "המורדים" שבו הוא מתעד עסקים ששורדים כבר עשרות שנים. עופר ורדי הוא עיתונאי ואיש של אוכל, מחבר רב המכר "גולאש לגולש – מטעמי המטבח ההונגרי". בשנת 2009 הקים את הוצאת לאנצ׳בוקס המתמחה ביצירת ספרי אוכל.
ערוץ 2, אילן לוקאץ': כשהרבה קיבוצים מתפוגגים וחדרי אוכל נסגרים, אסי חיים ועופר ורדי יצאו לתעד את המתכונים המדויקים כולל המרגרינה ואבקת המרק לטובת ההיסטוריה ולטובת כל מי שמתגעגע לטעמי הילדות / ידיעות הקיבוץ, ארנון לפיד: חדרוכל הוא ספר פשוט מקסים, בא מאהבה, מעוצב בהידור, מבדר לקריאה ויעיל לשימוש, שכולו קיבוץ / וואלה אוכל, רוני קדר: כל יוצא קיבוץ צריך ספר כזה בבית. קסם של ספר / Ynet: חדר האוכל הקיבוצי מעולם לא נתפש כמקום בו מוגש אוכל גורמה לכול פועל. ספר האוכל חדרוכל מפריך את הסטיגמה / גלובס, חיליק גורפינקל: המתחרה המרכזי על תואר ספר האוכל הכי מקסים של הזמן האחרון / אטמוספירה, שרית סרדס טרוטינו: ההיסטוריה של ישראל מוגשת לקורא על צלחת באמצעות אוסף אנקדוטות מרגשות / מרמלדה: בין אם אתם עירניקים, בנים עוזבים או חברים על תנאי - תמצאו את עצמכם מדפדפים ומחייכים בנוסטלגיה / נענע10: ספר נוסטלגי להפליא שעושה חשק לחזור לימים עברו / מוטק'ה, אורית הראל: מתנה שימושית וגם נאה, מהנה, מעניינת ושונה / עכבר העיר, רותם מימון: ספר מרהיב עין על אוכל ולא רק מתכונים. כזה שאפשר להיכנס איתו למיטה ולשקוע בנוסטלגיה / הארץ, דפנה ארד: מאחורי הצ'יזבטים על משה בתיבה, מרק השיכורים ופשטידת שבת המלכה המופיעים בחדרוכל עומדות נוסטלגיה וגם ביקורת על הניסוי החברתי ההוא / ישראל היום, עמית לוינטל: חדרוכל הוא ציפור מיוחדת בנוף ספרי האוכל.